Üretra Darlığı Kesin Tedavisi
Üretra Nerededir ?
Üretra, idrar kesesinde biriken idrarın atılmasını sağlayan yoldur. Hem erkeklerde hem de kadınlarda bulunur. Erkeklerde ortalama 18-20 cm kadınlarda 4-5 cm uzunluğunda 8-9 mm çapında bir organımızdır.
Üretra darlığı ise bu kanalın çeşitli nedenlerle daralması ile idrarın atılmasında yaşanılan zorluktur. Darlığın ana sebepleri;
- Enfeksiyonlar,
- Trafik kazaları,
- Geçirilen ameliyatlar
- Ameliyat sırasında takılan sondalara bağlı olduğu gibi hastaların bir kısmında da darlığın nedenini maalesef bilemiyoruz.
Üretra Darlığı Nerede Bulunur ?
Üretra darlığı idrar kanalının her yerinde olabilir. Genel olarak kazalara bağlı olanlar apış arasına düştükleri için kanalın daha arkasında görülürken, peygamber sünneti olan hastalar (hipospadias) ameliyatı sonrasında daha çok ön tarafta darlık görülür.
Açık Üretra Darlığı Ameliyatı mı ? Kapalı mı ?
Hangi nedenle olursa olsun üretra darlığı gelişen hastalarımızın tedavisi kişiye özeldir. Yani her hastaya özel bir ameliyat tekniği uygulanır. Kimi hastalarımız basit kapalı yöntemle tedavi olurken kimi hastamız birkaç seans gereken açık ameliyat yöntemlerinden birini uyguluyoruz.
Unutmamamız gereken nokta kapalı ameliyat yöntemi eğer ikiden fazla yapılmışsa ve başarısız olmuşsa bu tekniği bir daha uygulamıyoruz.
Üretra darlığı kesin tedavi yöntemi Üretroplasti tekniklerinden birini kullanmaktan ibarettir; Bazen darlık mesafesi kısa olduğu için hastalıklı kısmi çıkarıp sağlam olan kanalı uç uca dikiyoruz, bazen de darlık mesafesi uzun olduğundan ağızdan aldığımız parça ile dar olan kısma yama yapıyoruz ve darlığı gideriyoruz.
Darlık ameliyatı olan hastalarımız bizim yakın takibimizde olacağı için her türlü soru ve sorunlarını kısa sürede çözülmesi ve darlığın bir daha tekrarlamaması için önlemler almamız gerekir.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]